Close

Om oss

Här kan du läsa mer om oss som företag och vår resa från företagsstarten fram till idag.

Om oss

Här kan du läsa mer om oss som företag och vår resa från företagsstarten fram till idag.

Verksamheten

Swekips verksamhet startade under 2007. Verksamheten bestod då av import av entreprenadmaskiner från olika tillverkare i Asien.

 

Genom åren har Swekip levererat hundratals maskiner till nöjda kunder och byggt upp en erfarenhetsbank som bidragit till att bolaget idag är marknadsledande inom sitt område.

 

Under 2007-2012 var Swekips medelkund en gårdsägare, ofta pensionerad privatperson som haft en dröm om att en dag äga en egen traktor. Under 2012 utarbetades en ny vision och strategi för att förflytta positionen på marknaden till att tydligt vara positionerad mellan premiumprodukterna och de billigaste lågkvalitetsprodukterna. Mycket energi lades på att utveckla och marknadsanpassa maskinerna till att accepteras av proffsanvändaren och Swekip fick en tydlig och accepterad marknadsposition.

 

Swekips affärsidé är att erbjuda prisvärda entreprenadmaskiner och redskap med hög kvalitet till den svenska marknaden.

 

Sedan den 1:a januari 2020 ägs Swekip Sweden AB av Volati Agri supply AB.

Swekip VD

”Volati är den samarbetspartner vi länge har sökt efter och som öppnar upp marknaden för oss på ett helt nytt sätt. Med mer muskler bakom oss kan vi nu satsa på tillväxt både regionalt men även nationellt. Swekips kunder kommer att kunna känna trygghet under lång framtid med förstärkt reservdelstillgång, starkare säljorganisation och ännu bättre service och support. ” säger Tobias Bodén Lundberg, VD Swekip Sweden AB.

Våra produkter

Tillverkning av våra maskiner sker i industristaden Weifang City i Shandongprovinsen i Kina. Fabrikerna är den modernaste och mest utvecklade av alla i regionen. De har en produktionsteknik och kvalitetsfokus som ligger i linje med europeiska krav. Produktionskapaciteten är ca 2000 enheter per år och av dessa exporteras ca 600 till Europa.

Värdeskapande i detaljer

Swekip står för maskiner utvecklade i Sverige för Svenska förhållanden. Detaljerna gör helheten. Swekips maskiner är konstruerade av vår kompetenta utvecklingsgrupp. Produkterna är i alla detaljer anpassade för den svenska marknaden och det svenska klimatet.

 

Stor vikt läggs på funktionalitet. Detta gör att vitala funktioner som drivlina, hydraulik och säkerhet är mer påkostade på Swekips maskiner. Våra kunder är viktigast för oss. Vi bedriver kontinuerligt förbättringsprocesser genom att vara lyhörda för kundernas önskemål och överföra detta till uppgraderingar och anpassningar av maskinerna.

Kvalitetskontrollerade maskiner

Maskinerna är CE-märkta vilket är en förutsättning för att få säljas på vår marknad. Det ställs höga krav för att uppfylla dessa normer och produkterna certifieras av auktoriserad myndighet. Före varje leverans sker en kvalitetskontroll och besiktning av maskinen som protokollförs. Innan maskinerna levereras till kund gör Swekip en slutkontroll där slutlig leveranskvalitet säkras.

Välkommen till nya Swekip!
Nu har vi lanserat Swekips nya sida! Vi har gjort sidan mer överskådlig och lättare för dig som besökare att hitta det du söker. Dessutom har vi passat på att addera två maskiner till vårt sortiment, Swekip 1350 och Swekip 2880! Du kan läsa mer om dessa under fliken "Maskiner". Hör av dig till oss om du har frågor eller vill veta mer om hur vi kan hjälpa dig! Tel: 090-77 71 00 E.post: info@swekip.se
Välkommen till nya Swekip!
Nu har vi lanserat nya Swekip! Vi har gjort sidan mer överskådlig och gjort det lättare för dig som besökare att hitta det du söker. Vi har också adderat två maskiner till sortimentet, Swekip 1350 och Swekip 2880! Läs mer om dessa under fliken "Maskiner". Hör av dig till oss om du har frågor eller vill veta mer om hur vi kan hjälpa dig! 090-77 71 00 info@swekip.se