Close

januari 13, 2020

Volati förvärvar Umeåbaserade Swekip

[tm_pb_section admin_label=”section”][tm_pb_row admin_label=”row”][tm_pb_column type=”4_4″][tm_pb_text admin_label=”Text”]

Sedan den 1:a januari 2020 ägs Swekip Sweden AB av Volati AB

Volati har förvärvat Umeåbaserade Swekip Sweden AB inom Affärsområde Handel.

Volati är en industrigrupp bestående av 15 affärsenheter organiserade i fyra affärsområden Handel, Konsument, Industri och Akademibokhandeln, och förvärvar främst bolag med beprövade affärsmodeller, ledande marknadspositioner och starka kassaflöden till rimliga värderingar och vidareutvecklar dessa med fokus på långsiktigt värdeskapande. Strategin är att bygga vidare på företagens identitet och entreprenörsanda och därtill addera ledarskap, kunskap, processer och finansiella resurser. Swekip arbetar med utveckling och försäljning av lastmaskiner och redskap, tillverkade i Kina enligt europeiska krav och direktiv, som sedan säljs vidare på den svenska och nordiska marknaden. Sedan bolagets start år 2007 har Swekip idag blivit marknadsledande i sitt segment med ett starkt varumärke.

”Vi har gått från att vara ett lågprismärke till att idag erbjuda en stark portfölj av hjullastare i det stadigt växande marknadssegmentet minimaskiner. Swekip levererar idag prisvärda maskiner för alla typer av kunder.” säger Tobias Bodén Lundberg, VD Swekip Sweden AB.

”I Swekip förvärvar vi ett välskött bolag med god lönsamhet och en stark marknadsposition i sin nisch”, säger Håkan Karlström, chef för affärsområde Handel.

I och med förvärvet breddar Swekip Volatis erbjudande till den Nordeuropeiska marknaden med prisvärda hjullastare vilket är en viktig del i utvecklingen av affärsområdet Handel.

”Volati är den samarbetspartner vi länge har sökt efter som öppnar upp marknaden för oss på ett helt nytt sätt. Med mer muskler bakom oss kan vi nu satsa på tillväxt både regionalt men även nationellt. Swekips kunder kommer att kunna känna trygghet under lång framtid med förstärkt reservdelstillgång, starkare säljorganisation och ännu bättre service och support. ” säger Tobias vidare.

”Det känns verkligen bra för Swekips del att få en långsiktig stark ägare som delar vår historia och ser lika på framtiden. Vi ser det också mycket positivt att Volati är måna om att vi skall fortsätta behålla vårt oberoende och att verksamheten ska fortsätta precis som vanligt.” avslutar Tobias.”

 

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Tobias Boden Lundberg, VD Swekip Sweden AB, 070-662-79 76, tobias@swekip.se

Carl-Axel Svensson, VD Volati Agri supply AB, 070-669 68 97, carl-axel.svensson@kellfri.se

 

[/tm_pb_text][tm_pb_image admin_label=”Image” src=”http://www.swekip.com/wp-content/uploads/2020/01/Nya-ägare-swekip-Volati.jpg” alt=”Nya ägare Swekip” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” animation=”left” sticky=”off” align=”left” force_fullwidth=”off” always_center_on_mobile=”on” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid” /][/tm_pb_column][/tm_pb_row][/tm_pb_section]