Om oss

Om Swekip


Swekips verksamhet startade under 2007. Verksamheten bestod då av import av entreprenadmaskiner från olika tillverkare i Asien. Genom åren har Swekip levererat hundratals maskiner till nöjda kunder och byggt upp en erfarenhetsbank som bidragit till att Bolaget idag är marknadsledande inom sitt område.

Under 2007-2012 var Swekips medelkund en gårdsägare, ofta pensionerad privatperson som haft en dröm om att en dag äga en egen traktor. Under 2012 utarbetades en ny vision och strategi för att förflytta positionen på marknaden till att tydligt vara positionerad mellan premiumprodukterna och de billigaste lågkvalitéprodukterna. Mycket energi lades på att utveckla och marknadsanpassa maskinerna till att accepteras av proffsanvändaren och Swekip fick en tydlig och accepterad marknadsposition.

Swekips affärsidé är att erbjuda prisvärda entreprenadmaskiner och redskap med hög kvalitet till den svenska marknaden.

Sedan den 1:a januari 2020 ägs Swekip Sweden AB av Volati Agri supply AB.

”Volati är den samarbetspartner vi länge har sökt efter som öppnar upp marknaden för oss på ett helt nytt sätt. Med mer muskler bakom oss kan vi nu satsa på tillväxt både regionalt men även nationellt. Swekips kunder kommer att kunna känna trygghet under lång framtid med förstärkt reservdelstillgång, starkare säljorganisation och ännu bättre service och support. ” säger Tobias Bodén Lundberg, VD Swekip Sweden AB.

Tobias Bodén Lundberg
VD Tobias Bodén Lundberg

Sålda maskiner

Resor till Kina

Utvecklings timmar

Kontor

Vad våra kunder tycker

Swekip har utfört service av vår maskin och vi upplever att de har en hög servicegrad med snabbt och effektivt arbete!

Jan-Erik Kram

Vi köpte en maskin av Swekip och gjorde rejäla besparingar i maskinkostnader!

Karl-Erik Nilsson