Om oss

Om oss 1400x560.jpg

Swekip är bra folk och bra maskiner – alltid både och

Våra maskiner är starka lyftare och lastare, men kraften hos Swekip består av mycket mer än muskler. Genom att erbjuda prisvärda hjullastare som är trygga att äga, är vi det enkla valet för dig som användare.

 

Vi har hjullastare för alla behov. Driftsäkra maskiner som underlättar både i vardagen och vid de tuffare jobben. Snabb och kunnig service och eftermarknad är en central del av vår leverans och upplevelse. Våra engagerade medarbetare ger dig en trygg upplevelse där vi står nära till hands med goda råd även efter den generösa garantitiden löpt ut.

 

Funktionsnördar med passion för det enkla
Vår utgångspunkt och favoritutmaning är att hålla det enkelt. Det innebär att vi tydligt definierar den uppgift som våra maskiner ska lösa, sedan använder vi all vår ingenjörskunskap och problemlösaranda för att göra det så enkelt som möjligt att lösa jobbet.

 

Vi ser fördelarna för dig som kund med att ha en maskin som är enkel att förstå sig på, enkel att köra och enkel att underhålla. I enkelheten finns även en tanke om att det ska vara rejält och hållbart, något vi vet att våra kunder uppskattar.

”Funktion ska vara enkel och relevant. Våra hjullastare är enkla att använda, starka, driftsäkra och prisvärda. ”

 

Genom att hålla det enkelt underlättar vi också underhåll och service av våra maskiner, vilket gör att de kan vara i bruk länge. Vi bygger maskiner som kan användas länge, lagar dem när det behövs och väljer att utrusta dem med motorer som är testade och godkända enligt de senaste miljökraven. En rakryggad mix av bondförnuft och innovativ teknik.

 

Utvecklar med svensk kunskap och värderingar
Vi arbetar nära våra kunder och använder oss av svensk ingenjörskunskap för att utveckla våra maskiner. Vi är stolta över att kunna erbjuda ett brett maskinsortiment, därtill möjligheten för dig som kund att samla dina köp av både redskap för hjullastare, traktor och ATV på samma ställe.

 

Swekip - Hjullastaren för dig.

sekip bock 1.png

Mer än 10 år i branschen!

sekip bock 1.png

Maskiner, redskap och reservdelar på ett ställe!

sekip bock 1.png

Montering i Umeå/Sverige!

betyg av kunder 2.png

Våra kunder ger vår kundservice betyg 8 av 10 !

En del av Salix group - Volati

”Volati är den samarbetspartner vi länge har sökt efter och som öppnar upp marknaden för oss på ett helt nytt sätt. Med mer muskler bakom oss kan vi nu satsa på tillväxt både regionalt men även nationellt. Swekips kunder kommer att kunna känna trygghet under lång framtid med förstärkt reservdelstillgång, starkare säljorganisation och ännu bättre service och support.”

 

Salix Group är en nordisk handelskoncern med hundraårig historia. De driver verksamheter som levererar material till byggindustri och byggfackhandel. Bolagen har produkter för hem och trädgård samt lant- och skogsbruk. En utpräglad entreprenörsanda, ett stort branschkunnande och en strävan att alltid förbättra är kännetecknande för hela Salix Group.

 

salix_rgb.png volati logo 1.png

Om oss 1080x1080.jpg

Om oss 1080x1080 02.jpg

Kraften från norr finns i Umeå


Nedanför fjällen i norr, med Umeälven som granne finner du vårt kontor, utställningshall och montering. Vi andas frisk luft från svensk granskog och älskar maskiner. Välkommen till oss på Swekip!

 

Besök oss i Umeå

Kronoskogsvägen 8
903 61 Umeå

Telefon: 090 – 77 71 00

E-post: info@swekip.se

 

Kontakta oss

 

Möt några av oss på Swekip

Vi är många engagerade medarbetare på Swekip. Här får du bekanta dig med några ur vårt team och läsa vad som driver vår personal.

Roger 446x342.jpg

Reservdelsexperten som månar om kunden


Med närmare 40 års erfarenhet av att ha arbetat huvudsakligen med reservdelar till maskiner tycker vi att Roger Mannelqvist borde titulera sig reservdelsexpert...

 

Läs mer om Roger

Mikael 446x342.jpg

Produktutvecklande servicetekniker med brinnande teknikintresse


Eftersom Mikael Hörnberg i synnerhet är intresserad av fordon, passar rollen som produktutvecklare och teknisk support på Swekip lika precist som en M22-skruv i en M22-mutter...

 

Läs mer om Mikael

Joakim 446x342.jpg

Maskinälskande, målinriktad och positiv VD


Joakim Stensson beskrivs ofta som positiv och glad, med mycket energi och många idéer. Kanske är det därför som han sällan tycker att något är omöjligt...

 

Läs mer om Joakim