Tips och läsvärt

Tips 1400x560.jpg

En fantastisk maskin till fantastiskt pris


När Krister Johansson skaffade sig en ny hjullastare startade han också en trend. En efter en slog vännerna till – och snart var Swekip-ägarna i trakten fem till antalet.

- En pålitlig gårdstraktor är ovärderlig när man bor på vischan. På den punkten har Swekip verkligen hittat rätt, konstaterar Krister Johansson.

 

På jord- och skogsbruksfastigheten i Lögdeå, knappt sex mil söder om Umeå, bor Krister Johansson med sin familj. Gården tillhörde tidigare Kristers föräldrar – och ända sedan dess har jordbrukstraktorer varit det givna maskinvalet på ägorna.

Men så är inte längre fallet. Sedan drygt ett år tillbaka rullar nämligen en hjullastare från Swekip omkring på gården.

– Jag har alltid vurmat för lastmaskiner som gårdstraktorer, just med tanke på att de har så god runtom-sikt och stora fördelar när det kommer till exempelvis snöröjning, arbete med vägar och pallhantering, förklarar Krister Johansson.
 

 

Läs artikeln

Artikel-Fantastisk maskin 1080x1080.jpg

Tips 1080x1080 03.jpg

Har du något tips du vill dela?


Är du en maskinnörd precis som oss på Swekip? Dela med dig av dina tips och trix till andra och få en chans att synas på denna sidan.

Skicka ditt bidrag till info@swekip.se.

 

På den här sidan kommer vi samla artiklar, kundreportage, nyheter, tips kring maskinägande och mycket mer!

 

Kontakta oss

Ekosågen lyfter sågverk med sin Swekip


”Vi hade behov av en ny maskin som klarade att lyfta våra sågverk. Vi valde en ny maskin med garanti och 0 timmar på mätaren. Hytten är utmärkt att sitta i. Tyst och fin. Behöver inga hörselskydd.”

Roland Davidsson, Ecosågen

Tips 1080x1080 04.jpg

Tips 1080x1080 02.jpg

Richard tipsar om tillbehör till 1850


”Perfekt maskin för djurägare. Klarar vinter i norra Sverige galant, med skopa och diagonalblad tas snön bort. Med balgrip kommer höbalarna på plats ”

Richard Widmark

Så funkar en lastdämpare


1. Vad är lastdämpare?
En lastdämpare är en gasfylld trycksatt behållare som kopplas in på lyftcylindernas hydraulkrets. Den fungerar som en ”fjäder” för lastararmarna och gör att lastararmarna tillåts röra sig lite upp och ner. Genom att stänga/öppna en kran så kopplar man in/ur lastdämparens funktion. När den är inkopplad så kan alltså lasten ”gunga” lite upp och ner under körning.


2. Vad är fördelarna med en lastdämpare?
Fördelen med en lastdämpare är framförallt att den förhöjer komforten vid körning på ojämnt underlag. Maskinen upplevs mindre studsig.


3. Finns det några nackdelar med att ha en lastdämpare?
Det finns inga nackdelar.


4. Vilka maskiner kan fås med lastdämpare?
Idag erbjuder vi den till 1850, 2360, 3080.


5. Vad kostar det att addera en lastdämpare på sin hjullastare?
6000:- ex moms inkl montage


6. Kan man ta av lastdämparen om man inte vill ha den längre?
Ja, det kan man. I vissa fall behöver man först införskaffa en plugg för att kunna plugga anslutningen där lastdämparen kopplas in på hydraulsystemet.

Tips 1080x1080 01.jpg